Welkom bij De Ark Moerkerke-Brugge

Iedereen wil het nieuwe huis zien

17/05/2017

Op de foto hieronder zie je Korneel samen met de burgemeester het lintje doorknippen waarmee De Ark Antwerpen officieel het nieuwe Arkhuis Roeach opende. Meteen daarop werden het huis en elke kamer en ruimte – zelfs de toiletten, vertelde Sonja mij – ingezegend door Willy, de priester van de gemeenschap, samen met de toekomstige bewoners.
Daarna kreeg ik, samen met 200 andere bezoekers, de kans om heel het huis te bezichtigen. De reacties waren erg positief; ‘mooi’, ‘ruim’, ‘licht’, en ook het bevestigende ‘hier zou ik ook wel kunnen wonen’ klonk heel waarderend. Wat mooi dat De Ark er in slaagt om mensen met een beperking te laten wonen in huizen waar u en ik ook wel in zouden willen wonen.
De opening van dit nieuwe huis betekent GROEI voor De Ark Antwerpen. Tegelijk met dit huis worden in Mortsel ook 2 appartementen afgewerkt voor mensen die zelfstandiger willen wonen. Er zullen nieuwe mensen worden onthaald die ondersteuning zoeken en mee gemeenschap willen vormen.
Ook in De Ark Gent en De Ark Moerkerke-Brugge is er een plan om de volgende maanden nieuwe mensen te onthalen. Ik ben blij dat De Ark zo aan meer mensen met een beperking de kans geeft om samen 100% MENS te worden én de wereld te veranderen.

Hartelijk,

Johan
RegioverantwoordelijkeHartelijk,

PS: Hier vind je nog het artikel uit de Gazet van Antwerpen naar aanleiding van de opening.

 

 

Bewaren

Onderwerpen