Welkom bij De Ark Moerkerke-Brugge

Een nieuwe "look"

15/03/2021

Een nieuwe "look"

Een grote verandering leggen we vaak vast in “voor” en “na”. Een nieuw geschilderde woonkamer, een opgeruimde kelder of… een kappersbeurt! Zeker in corona-tijden geeft dat laatste spectaculaire beelden. Sarah ging bijvoorbeeld voor een ‘nieuwe look’ en het resultaat was prachtig, dat kan je op de foto zien.
Na al die maanden zonder scharen of haardrogers rond ons hoofd werd een kappersbeurt steeds belangrijker. Het was niet meer gewoon “je haren laten knippen”, het werd “jezelf mooi laten maken omdat je dat waard bent”.

Op de foto staat, naast Sarah met haar nieuwe coupe, iemand die ook een verandering doormaakte. Bij haar kan je het niet zo duidelijk zien, maar toch is er ook een “voor” en “na”. Je ziet Elien, die bij ons een half jaar stage liep. Samen met elk van de gasten werkte ze aan hun levensboek, ze nam deel aan de teamvergaderingen en werkte stappenplannen uit. Maar evengoed hing ze samen met Sarah de was op, of zorgde tijdens een fietstochtje naar de dokter voor een gezellige picknick met Christof.

Toen de stage voorbij was, namen we naar goede gewoonte afscheid met een feestje. Daar vertelde ze zelf dat ze in De Ark niet alleen als orthopedagoog gegroeid was, maar ook als mens. Voor elk van de gasten kon ze zeggen we ze van hen geleerd had en wat ze zou meenemen in haar leven. De mensen met een beperking waren haar kapper geweest: ze gaven haar een “nieuwe look”. Een nieuwe kijk op anderen en op zichzelf.

Onderwerpen