Welkom bij De Ark Moerkerke-Brugge

Het is goed. Vervuld.

15/01/2018

Vervuld ben ik. Toen ik 7 jaar geleden van Christine Bruggeman, de toenmalige regionale verantwoordelijke voor De Ark Vlaanderen-Nederland, de vraag kreeg of ik De Ark Gent wou oprichten, heb ik met volle overtuiging én knikkende knieën 'ja' gezegd op dit mandaat van 7 jaar. Mensen met gezond verstand zeiden me dat het een onmogelijke opdracht was. Meer dan eens hebben we opgebokst tegen ongeloof en onbegrip van overheidsinstanties en omstaanders. Maar zie, 7 jaar later staat er een gemeenschap, en wat voor één! Een gemeenschap waar wordt liefgehad, waar vrolijkheid en levensgoesting is, waar gebrokenheid en kleinheid een bron van vruchtbaarheid kan zijn, een gemeenschap vol potentie! Als we durven leven vanuit die Liefdesstroom rond en in ons, wordt het menselijk onmogelijke mogelijk, zie maar wat is gebeurd met onze kleine gemeenschap. We bestaan. We zijn groots geworden. Vervuld van Liefde.

Mijn mandaat als gemeenschapsverantwoordelijke is afgelopen, ik heb mogen doen waar ik goed in ben: een thuis uitbouwen voor mensen, mensen samenbrengen en verbinden, mensen de vreugde van het leven en het evangelie laten ondervinden, het onmogelijke mogelijk maken. Ik ben blij dat ik kon geven wie ik ben en wat ik kan. Het is goed geweest. Een hele grote dankbaarheid om zoveel lieve mensen en zoveel oprechte inzet vervult me.

Die kleine stem in mijn hart zegt me dat het niet goed is een volgend mandaat op me te nemen, dat het nu tijd is voor anderen om deze mooie gemeenschap verder uit te bouwen. Ik heb er dan ook het volle vertrouwen in dat De Ark Gent verder kan groeien en bloeien en dat er een goeie nieuwe gemeenschapsverantwoordelijke komt, want De Ark Gent draagt alles in zich wat ze nodig heeft, ze kent de Liefde.

Het komende jaar neem ik een sabbatical om te genieten van de voorbije jaren en mijn toekomst voor te bereiden. Ik heb plannen om mensen van mijn leeftijd samen te brengen en met hen op weg te gaan rond wat hen bezielt. Verder werk ik mee in De Ark Vlaanderen om de boodschap van De Ark structureler uit te dragen in Vlaanderen. Ik voel me aangesproken en ondersteund vanuit De Ark – mijn thuis, vanuit de Clemenspoort waar ik woon, vanuit de ruimere Kerk waartoe ik behoor en vanuit de wereld waar ik van hou om verder te doen waartoe ik gemaakt ben. Ik volg verder nieuwsgierig die kleine stem in mijn hart.

Anja T'Kindt

Gemeenschapsverantwoordelijke De Ark Gent

Onderwerpen