Welkom bij De Ark Moerkerke-Brugge

Honderden geslepen potloden

14/04/2018

Na mijn verkeersongeval in mei 2014, krabbelde ik  recht doorheen een lange revalidatie. Voordien werkte ik als ergotherapeute in een ziekenhuis. Omdat ik graag terug aan het werk ging en dit stapje voor stapje wilde doen, kwam ik terecht bij De Ark Gent als vrijwilliger.

Samen met mijn echtgenoot Jonathan ging ik op een dag schoorvoetend kennis maken. ‘Wat kon ik, als ergotherapeute met een beperking, nu bijbrengen aan mensen die ook een fysieke en/of een verstandelijke beperking hebben?’, vroeg ik me af.

Ik was argwanend maar toch blij verrast hoe we onthaald werden, samen een boterhammetje eten brak het ijs. Nadien vonden we, in een gesprek met Anja, een goed aanknopingspunt bij Sarah. Ik zou samen met haar kaartjes maken en knutselen. De vraag of dit wel zou lukken, bleef wel hangen, maar ik ging de uitdaging aan!

Tijdens onze eerste activiteit samen maakten we kaartjes en keek ik het knutselmateriaal van Sarah na. Wat bleek: geen enkel potlood met een scherpe punt. Dit was nog een grotere uitdaging! 

Samen met Sarah – die een verlamde linkerhand heeft – heb ik – met mijn rechter verlamde hand – de hele namiddag kleurpotloden geslepen. Sarah hield het potlood vast en ik sleep of omgekeerd, we vulden elkaar perfect aan en tussendoor maakten we plezier, vertelden we verhalen of spraken we over onze beperking.

We waren allebei super blij met het resultaat: honderden geslepen potloden!

Sarah heeft me doen inzien dat je, zelfs met een beperking, een heel normaal leven kan leiden. Dankjewel Sarah, jij hebt me geholpen om mijn beperking een plaats te geven.

Sindsdien ga ik elke vrijdagnamiddag met plezier naar De Ark om er samen met Sarah, Willem en diegenen die zin hebben te knutselen. Niet alleen maar kaartjes, ook schilderen en zo meer… Zo maakte ik met Sarah enkele schilderijen voor haar reizende tentoonstelling. Binnenkort is die te bezichtigen bij bakker Marc en in verschillende andere winkels in Drongen.

 Goedele Janssens, vriendin van De Ark Gent

Onderwerpen