Welkom bij De Ark Moerkerke-Brugge

Ik verklap je het geheim

09/12/2020

De Ark Gent vierde zijn 9de verjaardag met een online Arkaffee. Meer dan 70 mensen klinkten mee. Ik was blij verrast dat Helena en de twee Hannahs, drie Duitse ESC-vrijwilligers van de voorbije jaren, ook van de partij waren. Hoe komt het toch dat de mensen in De Ark zoveel mensen aan zich binden? Wat is het geheim?

Ik zal het je verklappen. Het geheim is de nieuwe tablet van Nikola. Toen iedereen omwille van een coronabesmetting noodgedwongen op zijn kamer moest blijven, miste Nikola de vele sociale contacten. Zodra ze een beetje gezelschap nodig had, scrolde ze door haar skype-contacten en belde iemand op. Zo kreeg ook ik meerdere virtuele bezoekjes van Nikola. Ze verklapte me dat ze ook skypet met Helena en de twee Hannahs.

En plotseling snap ik het plaatje. Nikola skypt Hannah, Helena en mij, Osvaldo en Nathalie uit De Ark Moerkerke-Brugge skypen me ook en met Sabine uit De Ark Antwerpen chat ik over facebook.  Het zijn de mensen met een beperking zelf die oproepen en popelen om voluit te leven en vriendschap te sluiten.

Zoals Roman uit De Ark Oekraïne in dit filmpje naar aanleiding van de Internationale Dag voor Personen met een Beperking het zo mooi zegt:

Vandaag is heel de wereld van jou
Bossen en heuvels, valleien diep
dus haast je om te leven, alsjeblieft, haast je!
Want je bent een mens op deze wereld.

Met De Ark Vlaanderen zijn we dit jaar bondgenoot met De Ark Oekraïne.  In tegenstelling tot de Vlaamse gemeenschappen krijgen zij geen steun vanuit de overheid. Ze hebben 5 dagcentra verspeid over de stad. In totaal begeleiden ze 65 mensen met een beperking en hun families. Voor € 87/maand (of € 700/jaar) kunnen zij één persoon met zijn familie ondersteunen. Doe daarom vandaag nog een gift voor Roman, Iryna, Olenka en alle anderen op BE72 3631 4032 7516 of doneer online. Meer info en online betalen via onze website.

Anja T'Kindt
inspiratiemedewerker De Ark Vlaanderen

P.S. De overheid stimuleert financiële solidariteit in dit coronajaar. Uw gift is in 2020 60% aftrekbaar in plaats van 45%. Meer impact met jouw geld.

Onderwerpen