Welkom bij De Ark Moerkerke-Brugge

Inpakken

16/10/2015

Woensdag, 23 september 2015.

Inpakken

Miriam is onze nieuwe ASF-vrijwilliger. Ze is hier nog maar enkele dagen en kent nog geen Nederlands. Gelukkig ontfermt Sarah zich over Miriam en herhaalt wat er wordt gezegd in de foyer. Ze articuleert & gesticuleert dat het een lieve lust is. Miriam is zichtbaar opgelucht dat ze toch al één iemand in huis begrijpt.

Nikola pakt het anders aan. Met de mooiste en de liefste glimlach van de wereld vraagt ze aan Miriam of ze haar kamer wil zien, ze nodigt Miriam uit op een tasje koffie op haar kamer, ze vraagt Miriam met haar rond te rijden in haar rolstoel in het dorp en toont ons stamcafé, Delhaize, post, bibliotheek,… Zodra Miriam een beetje beteuterd kijkt, niet goed wetende wat er aan de hand is in deze vreemde taal, gaat Nikola naar haar toe met al haar charme en weet zo helemaal Miriams hart te overwinnen.

Nikola heeft dat goed gezien. Als Miriam een jaartje bij ons komt wonen, kunnen ze maar beter vriendinnen worden. Dan kunnen ze samen gaan shoppen, leuke dingen doen en nagels lakken. We leren Miriams eerste werkwoordsvervoegingen: Nikola pakt mij in, Nikola pakt jou in, Nikola pakt ons in.

Anja T’Kindt

Gemeenschapsverantwoordelijke

Onderwerpen