Welkom bij De Ark Moerkerke-Brugge

Internationale bijeenkomst van De Ark, impressies

20/06/2017

Dinsdag, 20 juni 2017.

Aangekomen! Samen met 500 andere mensen, met en zonder beperking, delen & vieren we het leven deze week met elkaar in Belfast. Tijdens de openingsceremonie werd een verhaal voorgelezen en uitgebeeld. Ondertussen werden alle landen van de federatie afgeroepen om recht te staan en een applaus te ontvangen. Er leek geen einde te komen aan de lange rij van landen. Van Litouwen tot Nieuw-Zeeland, van Canada tot de Filippijnen, komen mensen aangewaaid. En overal heerst een zelfde sfeer van openheid, vrolijkheid, vreugde en betrokkenheid. 

Mensen uit De Ark Syrië, Ivoorkust, Zimbabwe, Burkina Faso, Uganda en Egypte konden niet komen omdat ze geen visum kregen. We maakten een filmpje waarin we zeggen dat we hen graag zien.

Grenzen, dat is iets dat op papier staat en in het hoofd van mensen leeft. Maar in ons hart zijn er geen grenzen. Enkel vreugde, liefde en verbondenheid omdat we vieren we dat we behoren tot hetzelfde volk, we vieren we dat we allemaal samen mens zijn. Ondanks aanslagen en oorlog in vele van onze landen van onze federatie blijven wij geloven dat eenheid, vreugde en solidariteit het altijd wint van haat, verdeeldheid en angst.

We zingen, vieren, lachen, bidden, eten samen. Belfast, we zijn er klaar voor!

Onderwerpen