Welkom bij De Ark Moerkerke-Brugge

JA - We mogen bouwen

06/11/2017

JA! We hebben goed nieuws. Na één jaar en 5 maanden is eindelijk de toestemming gekomen van Stad Gent om te bouwen in de Luchterenkerkweg. Er is plaats voor ons in de herberg in Drongen. Oef!

 Zaterdag, 21 oktober 2017.

 We stonden, zoals zo vaak, met een groepje aan onze voordeur wat te plezier te maken. Willem had zijn verjaardagskroon van een dag eerder nog op. Er was een grote activiteit geweest in de Oude Abdij en we zwaaiden naar vele onbekenden. Rudy Coddens, de schepen van sociale zaken, was er ook en kwam ons vriendelijk goeiedag zeggen. Ik vertelde hem dat ons dossier al een tijdje op het bureau van zijn collega lag. 'Ik zal het hem eens gaan zeggen', zei hij en we zagen hem naar een man toestappen. Geert zei: 'Maar dat is de schepen die we nodig hebben! We gaan er naartoe.' Geert, Willem - met verjaardagskroon - en ik stapten naar de schepen. Willem nam het woord en zei: 'Ik ben Willem van De Ark. Wij willen een nieuwe gemeenschap bouwen, daarom moet jij vergaderen'. De schepen beloofde werk te maken van ons dossier en wenste Willem uitgebreid een gelukkige verjaardag.

Twee dagen later kregen we groen licht voor onze nieuwbouw. Kwam het door de charme, eenvoud en eerlijkheid van Willem & Geert of lag ons dossier inderdaad bovenaan op de stapel? Ik weet het niet. Wat ik wel weet, is dat onze mensen met een beperking de drijvende kracht willen en kunnen zijn achter ons nieuwe huis. Zij zoeken en zorgen voor een 100% THUIS. We mogen op hen bouwen.

 Anja T'Kindt 

We kijken enorm uit naar het nieuwe aangepaste huis. Zo kunnen we meer mensen verwelkomen om 100% bij ons thuis te zijn. Om de financiering rond te krijgen, zoeken we € 450 000. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig. U kan ons steunen met een gift op BE03 3630 7714 8584 met fiscaal attest vanaf €40.

Lees hier meer.

 

 

Onderwerpen