Welkom bij De Ark Moerkerke-Brugge

Met een klein maar dapper hartje: we gaan verhuizen!

13/06/2021

Na vele maanden onzekerheid is de kogel door de kerk: we gaan verhuizen. Al een hele tijd weten we dat we in de Oude Abdij konden wonen tot 31 december van dit jaar. We hadden gehoopt om tegen dan onze nieuwbouw klaar te hebben, maar die plannen moeten we flink bijstellen.

Het bouwproject in de Domien Ingelsstraat kan niet doorgaan, tot ons groot verdriet. Zoals jullie weten werd begin dit jaar de bouwvergunning verworpen. We hoorden dat het gebouw te groot is en dat een gemeenschapsvoorziening niet haalbaar is op die locatie. We moeten dus opnieuw actief op zoek naar een nieuwe definitieve woonplek.

Maar die is natuurlijk niet één-twee-drie gevonden en intussen tikte de tijd verder. Gelukkig vonden we een mooie tijdelijke woonplaats: Home Claire in de Jan Delvinlaan in Gent. Het is een woonzorgcentrum dat recent leeg kwam te staan. Er is veel ruimte, een tuin en goede verbinding met het openbaar vervoer.

We zouden De Ark niet zijn als we niet al uitkijken naar de vele nieuwe vrienden die we daar zullen ontmoeten. We willen de buurt gaan verkennen, de winkels gaan spotten, een terrasje doen bij het café op de hoek. We beginnen na te denken over wat we meenemen en wat niet, er verschijnen verhuisdozen en kleerkasten worden alvast opgeruimd.

Maar eerlijk is eerlijk: al die hoopvolle dingen doen we met een klein hartje. We wonen hier immers al bijna 10 jaar. We kennen het park van de Oude Abdij op ons duimpje. We zijn in het dorp vertrouwd met veel mensen, met de winkels en de uren van de bus. Die veiligheid moeten we nu loslaten en het onbekende maakt ons wat bang. We schipperen tussen hoopvol uitkijken en afscheid nemen.

Maar hier zijn we zeker van: we hebben elkaar en ook een grote groep vrienden, die allemaal mee verhuizen. Enne… er is zelfs een heuse bar in het nieuwe huis! Dus we zullen in het najaar weer écht Arkaffee kunnen houden. Als we daaraan denken, groeit ons kleine hartje toch al een stukje.

Onderwerpen