Welkom bij De Ark Moerkerke-Brugge

Samen Ark. Samen mens.

30/03/2020

Dit jaar ondersteunen we De Ark Oekraïne. Hier vind je meer info over het project. Je kan mee in hun toekomst investeren door te doneren op giftenrekening BE72 3631 4032 7516 (fiscaal attest vanaf €40)

Ik had een lang skypegesprek met Olesia, de gemeenschapsverantwoordelijke uit De Ark Oekraïne met wie we dit jaar financieel solidair zijn. We deelden dezelfde bezorgdheden en dezelfde hoop in deze moeilijke weken.

Hoe beleven de Vlaamse Arkgemeenschappen deze tijden van corona? Voelen ze zich niet eenzaam? Zijn er niet teveel zieken onder de assistenten? Alle mensen met een beperking uit de dagcentra van Oekraïne blijven thuis, hoe kunnen we vanop afstand hen verder ondersteunen? Heb je ook gehoord dat er coronabesmettingen zijn in enkele gemeenschappen in Frankrijk? En hoe gaat het met De Ark in Kroatië na de aardbeving? Zullen de mensen uit De Ark Indië aan voldoende eten geraken? 

Olesia en ik beloofden foto's en filmpjes door te sturen om verbonden te blijven met elkaar. In De Ark heeft de wereld een gezicht. Wereldwijd menselijk lijden en solidariteit zit heel dicht op ons vel. Samen zijn we Ark - One L'Arche. 

Maar we zijn niet naïef. Onder onze bevlogenheid van ‘Samen zijn we Ark’, zit ook een stuk ongerustheid en angst. Mensen zijn met het virus besmet in meerdere gemeenschappen in Frankrijk en we weten dat het ons ook kan overkomen. In deze crisistijden zijn we op de eerste plaats allemaal mens, 100% Mens, met onze angsten, kwetsbaarheid, hoop, vertrouwen, beperkingen en zucht naar vriendschap. Samen Ark. Samen mens.

Je leest deze blog omdat je een hart hebt voor De Ark. In deze tijd van crisis zijn we ongelofelijk dankbaar voor de betrokkenheid en vriendschap van mensen zoals jij. Het is jouw steun die ons overeind houdt en ons doet beseffen dat gemeenschap zoveel verder reikt dan onze concrete kleine dagelijkse realiteit.

 

Onderwerpen