Welkom bij De Ark Moerkerke-Brugge

Sterren aan de hemel

20/12/2016

Dinsdag, 20 december.

We hebben alle redenen om ons zorgen te maken. Misschien heb je er in het nieuws al over gehoord, vanaf januari 2017 is er een totaal andere financiering van de overheid voor de gehandicaptensector. De informatie die we krijgen van de overheid is, zachtjes uitgedrukt, verwarrend en stemt ons niet hoopvol. We hebben hun geld nodig om een kwaliteitsvolle zorg aan te kunnen bieden aan onze mensen met een beperking, maar als een deel van onze subsidies wegvalt, hoe moet het dan verder? Ook de wetgeving omtrent het gebruik van liften is veranderd. Plotseling hebben we €10 000 nodig om een stoeltjeslift te kunnen plaatsen en dat terwijl we volop aan het sparen zijn voor ons nieuw huis. Het lijkt wel alsof de sterren het op ons hebben gemunt.

En toen was er zondag Kerstm-Ark-t. We genoten met volle teugen van de meer dan 600 bezoekers, de kraampjes, de sfeer, het lekkere eten, de jenever,… De fotografen Dominique & Marc van ‘Jij & ik fotografie’ namen mooie sfeerbeelden en iedereen kon buiten een professionele fotoshoot laten maken op het bankje onder de sterren. Maandag stuurden ze me alvast één foto door die voor hen uitdrukte wat ze hadden mogen ervaren tijdens de Kerstm-Ark-t. Het is een mooie foto van Willem met Marleen. Je ziet dat beiden deugd hebben aan elkaar. Er straalt zoveel warmte uit hun vriendschap. En toen ik de andere foto’s van ‘Jij & ik fotografie’ kreeg, was ik ontroerd. Ik zag zoveel mensen die zich lieten raken door de kwetsbaarheid van mensen met een beperking, zoveel mooie ontmoetingen, zoveel schoonheid op de Kerstm-Ark-t. De fotografen hebben het gezien en zingen het met hun foto’s uit:  de sterre van mensen met een beperking bleef boven ons bankje stille staan.

Er zijn veel sterren aan de hemel die ons zorgen maken, maar tussen die sterren fonkelen kleine sterren vol schoonheid & kwetsbaarheid, kleine sterren vol verlangen naar vriendschap, kleine sterren die de wereld veranderen.  Het zijn die kleine sterren die stille blijven staan, de andere gaan door. Met Kerstmis wens ik jullie en ons toe dat we ons blijvend laten leiden door deze kleine sterren en bij hen blijven stille staan. Dan zijn we gezegend. Dan komt er echte vrede in de wereld.

 

Anja T’Kindt

Gemeenschapsverantwoordelijke

 

Onderwerpen