Welkom bij De Ark Moerkerke-Brugge

Stilte voor Vrede - Een fotoreportage

28/03/2017

Stilte voor Vrede – Bouwen aan wereldvrede vanuit de kwetsbaarheid van stilte

Vrede begint in het hart van ieder mens. Stilte brengt vrede in jezelf en in de wereld. Ons verlangen naar vrede maakt deel uit van ons menszijn en overstijgt elke religie, beperking, intelligentie, afkomst, leeftijd,...

 

Als Arkgemeenschap leven we mee met vele mensen over de hele wereld. Doordat we mensen persoonlijk kennen uit De Ark Syrië, Egypte, Oekraïne, Palestina, Ivoorkust, Kenia,... krijgt het nieuws voor ons een concreet gezicht. Telkens als er aanslagen zijn in een stad waar een Arkgemeenschap is, leven we heel hard mee met de mensen die we er kennen. We kunnen niet ongevoelig blijven voor zoveel geweld in de wereld.

Op 22 maart was het één jaar geleden dat de aanslagen in Brussel waren. Met De Ark Gent konden en wilden we niet meedoen aan de politieke en maatschappelijke debatten die die dag werden gevoerd. Wij kiezen ervoor om vanuit de kwetsbaarheid van de stilte aan vrede te bouwen. 

Daarom nodigden we iedereen die dit wou uit om het samen met ons stil te maken voor vrede gedurende één minuut, vijf minuutjes, een half uur, een uur, twee uur,... We trakteerden 30 mensen op stilte en een tasje thee! We waren ook heel blij dat er een delegatie uit De Ark Brussel die avond bij ons aanwezig was.

Het was een geslaagde ervaring. Hier vind je een fotoverslag (met dank aan Maite die een fotostage bij ons doet).

Onderwerpen