Welkom bij De Ark Moerkerke-Brugge

Up the road

21/03/2019

Kijken jullie op maandagavond ook naar de uitzending op Eén 'Down the road'? Dieter Coppens trekt door Zuid-Afrika met zes jongvolwassenen met syndroom van Down. Hij beleeft heerlijke avonturen en de deelnemers stelen het hart van elke kijker. Vandaag, donderdag 21 maart, is het Wereld Downsyndroomdag. Maud (zie foto) uit 'Down the Road' roept op om die dag twee verschillende sokken aan te doen, want dat is het symbool van ‘hun’ dag. Wil jij ook tonen dat anders zijn eigenlijk heel normaal is? Doe dan mee.

In een interview in Libelle vertelt Dieter: 'Down the Road’ was ook voor mij niet zomaar een programma. Het was vooral een beleving. Ik ben blij dat deze mensen me de kans hebben gegeven om door hun bril naar de wereld te kijken. Ze leerden me om stil te staan bij de eenvoudige dingen. Vrienden voor het leven, dat zijn ze. Stuk voor stuk pure en mooie mensen, die voor altijd een plek in mijn leven en hart hebben veroverd.'

Dieter zegt wat wij in De Ark elke dag opnieuw kunnen ervaren. Door vriendschap te sluiten met mensen met een beperking kijken we anders naar de wereld, samen maken we de wereld een beetje menselijker. Net zoals de econoom Geert Noels in De Tijd zegt: de wereld heeft nood aan een wereld die 'kleiner, trager en menselijker is'. 

Er is in de samenleving een beweging aan de gang, een beweging die up the road gaat, samen de weg opwaarts naar een meer menselijke samenleving. Wat ben ik blij dat ik met De Ark hieraan mag meewerken.  

Anja T'Kindt
Inspiratiemedewerker De Ark Vlaanderen

Onderwerpen