Welkom bij De Ark Moerkerke-Brugge

Welkom nieuwe collega

02/04/2022

Hier kan ik de opvoeder zijn die ik graag wil zijn

Ik heb De Ark door mijn oma leren kennen. Toen zij gemeenschapsverantwoordelijke was kwam ik vaak mee naar feestjes. Elke maand kwam er ook iemand uit De Ark op weekend. Toen ik orthopedagogie studeerde, wist ik daarom al meteen dat ik bij De Ark wou werken.

De Ark sluit aan bij mijn waarden en normen. Zo zie ik de mensen met een beperking op de eerste plaats als mens en wil ik hen als mens leren kennen om me daarna pas te verdiepen in hun beperking, hun dossier en de theorieën hierrond om hen te ondersteunen.

Ik vind het ook belangrijk dat het huis deel uitmaakt van de straat en de wijk. Het huis is echt het huis van zijn bewoners, zij zijn er verantwoordelijk voor en zijn er trots op. Wij, de begeleiders zijn er om hen hierbij te helpen.

Daarom voelt Madona ook wat aan als mijn thuis omdat ik er mezelf mag zijn.

Uiteraard mag ik mijn problemen niet op hun schouders leggen en moet ik het huis nog kunnen dragen, maar zowel mijn blije als droevige momenten mogen er zijn. Toen bvb mijn oma deze zomer stierf, mocht ik verdriet hebben en hebben ze me getroost. Dat geeft ook hen het gevoel waardevol te zijn.

Ik vind het fijn om samen te komen met de mensen van de andere huizen en hen beter te leren kennen, soms spring ik in in een ander huis. Door corona heb ik nog niet veel contact gehad met arkgemeenschappen in andere landen. Ik kijk er wel naar uit om te leren hoe ze in andere landen met mensen met een beperking omgaan.

Ik vind dat we een sterk team hebben. Omdat er vaak mensen afwezig waren tijdens corona, hebben we geleerd te rekenen op elkaar. Als ik bvb veel dagen na elkaar moet werken, is er altijd wel iemand die spontaan aanbiedt om een shift over te nemen. We kunnen onderling veel wisselen. We zijn een jong team met 3 jonge begeleiders en één iemand die er al lang is.

Gelukkig kunnen we ook altijd raad vragen aan begeleiders van de andere huizen of het dagcentrum die er al langer zijn hoe zij situaties vroeger oplosten.

Omdat we in shiften werken heeft dit natuurlijk een impact op mijn sociaal leven, maar dankzij ons flexibel team is dat niet zo erg. Zo kan mijn vriend, Tom, wel eens mee komen zodat we met de hele groep op uitstap of samen naar het park kunnen gaan.

Ik hou van de huiselijke sfeer en vind de bewoners fantastisch. Ik kan zoveel van hen leren en ze zijn altijd blij als ik binnenkom. De Ark past gewoon bij mij. Omdat oma zolang in De Ark heeft gewerkt, heeft De Ark een stukje van oma gekregen en heb ook ik een stukje van De Ark gekregen. Hier kan ik de opvoeder zijn die ik graag wil zijn.

Interesse om Katrijns collega te worden? Lees hier de vacature en solliciteer nu!

Onderwerpen