Welkom bij De Ark Moerkerke-Brugge

Hoe kan je De Ark steunen?

Met een plek om te keuvelen, kweken en koesteren willen we van onze tuin een Open Tuin maken voor buurtbewoners en vrienden. Doe je mee? Steun jouw tuin op BE65 748 1050212 96 met fiscaal attest vanaf €40.

Open Tuin-project

Een plek om te keuvelen, kweken en koesteren

Moerkerke geeft door zijn weidse landschappen en hoge bomenrijen een ontspannen gevoel aan elke voorbijganger en bewoner. Met ons Open Tuin Project bouwen we hierop verder. Het komende jaar willen we onze tuin tussen ons dagbestedingscentrum, de Regenboog, en ons woonhuis, De Barke omtoveren tot een plek om te keuvelen, kweken en koesteren.

Een plek om te keuvelen

We stellen onze tuin graag open naar buurtbewoners, vrienden en familie van onze bewoners. De ronde banken die we aankopen nodigen uit om te keuvelen voor buurtbewoners, ouders die hun kind komen afhalen bij het schooltje of fietstoeristen die hun picknick komen opeten.

Een plek om te kweken

Rond de Regenboog kweken we kruiden die buurtbewoners gratis kunnen plukken. De kruiden zijn heerlijk om biologische zelfgemaakte limonades te maken. Zo zorgen we voor biodiversiteit in onze eigen tuin. In de Regenboog kan je onze mooie artisanale producten kopen.

Een plek om te koesteren

In onze tuin creëren we een koesterplek waar bewoners, buurtbewoners en passanten even kunnen verwijlen en tot rust komen. Een soort prieeltje zorgt voor een natuurlijke afzondering. Wie daar verblijft kan even de hectische wereld ontvluchten om tot zichzelf te komen.

Doneren voor dit Open Tuin Project kan op BE65 748 1050212 96.

Waarom kiezen voor De Ark Moerkerke-Brugge als goed doel?

Met De Ark Moerkerke-Brugge kiezen we er bewust voor mensen met een verstandelijke beperking te onthalen die op zoek zijn naar een plaats van ontmoeting. We willen een plaats van ontmoeting bieden aan alle bewoners en vrienden van het huis. Daarin onderscheiden we ons van andere organisaties voor mensen met een beperking.

De maatschappelijke en politieke evoluties in de zorg maakt dat de mensen met een beperking zelf moeten instaan voor hun woon- en leefkosten. Aangezien onze mensen met een beperking vaak uit financieel moeilijke situaties komen, zijn zij niet in staat zelf hun woningen en levensonderhoud te betalen. De Ark Moerkerke-Brugge wil hen echter niet in de kou laten staan en gaat zelf actief op zoek naar middelen voor grote projecten.

We vinden het belangrijk dat mensen zich bij ons thuis voelen. Wat ons uniek maakt, is dat De Ark een woning tussen andere woonsten in de straat verkiest om een maximale integratie in de buurt te bevorderen.

Onze mensen met een beperking verdienen het gewoon om de beste zorg in een warme duurzame en veilige thuis te hebben. Daar vragen wij uw hulp voor.

Zo kan u ons helpen

  • Doe een eenmalige grote gift op op BE65 748 1050212 96 met fiscaal attest vanaf €40
  • Word meter van De Ark Moerkerke-Brugge en doe een maandelijkse gift (permanente opdracht)
  • Geef een feest en vraag geld voor De Ark Moerkerke-Brugge als cadeau. Wij zorgen voor de nodige folders en overschrijvingsformulieren. Eventueel stellen we ons even voor.
  • Organiseer een actie voor ons
  • Schenk een legaat
  • Spreek over ons en vertel mensen dat we financiële hulp nodig hebben

 De wereld helpen...

Maar als De Ark Moerkerke-Brugge staan we niet alleen in de wereld. Er zijn veel Arkgemeenschappen in de wereld. Dagelijks volgen we het nieuws in de wereld en het nieuws uit de andere Arkgemeenschappen in de wereld. Op regelmatige basis komen we met vertegenwoordigers vanuit de verschillende landen samen voor vorming en ontmoeting. Als we de verhalen horen uit De Ark uit Haïti, Syrië en Egypte, dan worden we stil. Stil uit bewondering hoe zij dag in dag uit, ondanks de vele moeilijkheden, een verhaal van hoop brengen in hun -vaak letterlijke- verdeelde wereld. We kunnen niet aan de kant blijven staan bij de noden die we van hen horen. Daarom vinden we het ook belangrijk dat een deel van de giften die wij krijgen wordt gebruikt voor gemeenschappen die het meer nodig hebben dan wij. 

Wij storten jaarlijks 10% van de giften door aan het internationaal project.

Met een plek om te keuvelen, kweken en koesteren willen we van onze tuin een Open Tuin maken voor buurtbewoners en vrienden. Doe je mee? Steun jouw tuin op BE65 748 1050212 96 met fiscaal attest vanaf €40.

--- getuigenis ---

Ik ben Beer, ik hou van werken in de tuin en bezig te zijn met plantjes. Dat brengt me tot rust. Ik ga elke dag kijken of mijn plantjes zijn gegroeid.

Beer