Welkom bij De Ark Moerkerke-Brugge

Als weekendgezin

Als weekendgezin open je je huis en je hart voor iemand met een beperking. Je wordt een beetje familie van elkaar en krijgt daardoor een speciale band. Je wordt er 100% MENS door.

Groot weekend

Maandelijks gaan alle mensen met een beperking op weekend. We vinden het belangrijk dat iedere persoon met een beperking iemand heeft buiten De Ark Moerkerke-Brugge waar hij even kan thuiskomen. Voor de mensen die niet terecht kunnen bij hun eigen familie, gaan wij op zoek naar weekendgezinnen. Dit kunnen ook alleenstaanden zijn.

Open je hart en je huis

Je hoeft tijdens dit weekend niets speciaals te doen. Je stelt gewoon je huis en je hart open. De vriendschap krijg je er gratis bij!

Taken van het weekendgezin

  • Eénmaal per maand (of 1x per twee maanden) komt die persoon in jouw gezin op weekend.
  • Tijdens het weekend een thuis bieden aan die persoon.
  • Die persoon opnemen in je gezin. Je hoeft niets speciaals te doen, doe gerust de dingen die je anders ook zou doen.
  • De zorg tijdens het weekend opnemen van die persoon, bv. helpen bij het douchen, slapengaan,...
  • Betrokken zijn op het leven van die persoon, bv. kaartje sturen bij verjaardag.

Wij bieden

  • Vriendschap en betrokkenheid van die persoon op je gezinsleven.
  • Deel uitmaken van De Ark Moerkerke-Brugge en uitgenodigd worden op feestjes en speciale gebeurtenissen van De Ark Moerkerke-Brugge.

 

Interesse om iets te betekenen voor één van onze mensen? Neem vrijblijvend contact op.

 

Als weekendgezin open je je huis en je hart voor iemand met een beperking. Je wordt een beetje familie van elkaar en krijgt daardoor een speciale band. Je wordt er 100% MENS door.

--- getuigenis ---

Annie komt al jarenlang op weekend bij ons. Ze zegt de hele tijd dankjewel. Dat werkt aanstekelijk waardoor wij ook dankbaarder in het leven staan. Ze spreekt zonder gêne mensen aan en breekt daardoor het ijs. Ze zegt wat ze denkt en voelt. Ze is zo puur in haar zijn. Zalig!

Mieke