Welkom bij De Ark Moerkerke-Brugge

Wat je mag verwachten

Door te werken, voel je dat je nodig bent en dat geeft betekenis aan je leven. Doorheen je werk, kan je je ontwikkelen en je eigen bijdrage aan de samenleving leveren. Je wordt er een voller mens door.

Overdag gaan de mensen met een beperking werken in het dagactiviteitencentrum De Regenboog. Wie wat ouder is kan leven op eigen ritme en aansluiten bij de dagactiviteiten wanneer het hem/haar past. 
De Regenboog heeft een apart team met assistenten die instaan voor de dagbesteding. 

Werk geeft zin

Het is goed om elke dag op tijd op te staan en je jas aan te trekken om te gaan werken. Werken geeft structuur in je leven. Je krijgt een gezonde afwisseling van inspanning en ontspanning.

Doorheen je werk ervaar je dat je iets kan en dat je van betekenis kan zijn voor anderen. Werk geeft je een zinvol leven. Tot een mooi eindproduct komen in het kleiatelier of je eigen pistoletje smullen, dat doet deugd!

Tijdens het werk leer je elkaar kennen

Tijdens het werk deel je het leven van elke dag. Daardoor ontstaat een persoonlijke band tussen de mensen met en zonder verstandelijke beperking. Die band geeft een warme kleur aan wat je doet en wie je bent. Je wordt 100% mens.

In De Ark Moerkerke-Brugge heerst een aangename werksfeer. We nemen uitgebreid de tijd om te horen hoe het gaat met de ander. We evalueren regelmatig ons werk samen en sturen bij indien nodig.

Aangepast werk

Elk werk is aangepast aan ieders mogelijkheden. De werkactiviteiten bieden de kans om onze creatieve, praktische en sociale vaardigheden te ontplooien. Iedereen krijgt taken en verantwoordelijkheden, naargelang zijn/haar mogelijkheden.

een greep uit onze activiteiten 

  • Tuinactiviteiten: in de moestuin kweken we groenten voor eigen gebruik.
  • Keukenactiviteiten: we verwerken groenten, maken soep en bakken wekelijks brood en koekjes voor eigen gebruik.
  • Creativiteit: vilten, tekenen, kaarsen maken, geschenkartikelen in klei bakken, schilderen, wenskaartjes maken, schrijven, puzzelen, breien...
  • Sport: wandelen, fietsen, zwemmen
  • Begeleid Werken: de meeste bewoners gaan een halve dag per week buitenhuis werken. Dit bevordert het contact met mensen in de buurt. We zijn hiervoor aangesloten bij het platform "Begeleid Werken" - http://www.begeleidwerken.be/

Begeleid werken

Frank vond een job in de bib van Sijsele (etiketten kleven in de boeken)  Peggy verzorgt de planten in de plaatselijke bloemenwinkel, Chantal helpt een handje in een WZC, Kaatje schenkt koffie voor de klanten van een kapsalon en Osvaldo vond verpakkingswerk bij een plaatselijke handelaar.

 

Door te werken, voel je dat je nodig bent en dat geeft betekenis aan je leven. Doorheen je werk, kan je je ontwikkelen en je eigen bijdrage aan de samenleving leveren. Je wordt er een voller mens door.

--- getuigenis ---

Ik werk graag bij de kapster. Ik help de mensen hun haren te wassen en veeg de afgeknipte haren op. De andere dagen ga ik werken in de Regenboog, het dagactiviteitencentrum. Ik doe graag vilten.

Kaatje