Welkom bij De Ark Moerkerke-Brugge

Blog overzicht

Een heel groot standje

Wie vanaf nu dus beweert dat jongeren de dag van vandaag asociaal zijn en alleen aan zichzelf denken, die krijgt van mij een heel groot standje. Lees hier waarom.

lees meer ...

Ik werd gespiegeld: wat ik gaf kreeg ik terug

Maud studeert humanistiek in Nederland. Deze zomer leefde ze 6 weken mee in De Ark Gent. Ze vertelt over haar ervaringen.

lees meer ...

Met een klein maar dapper hartje: we gaan verhuizen!

Na vele maanden onzekerheid is de kogel door de kerk: we gaan verhuizen. Al een hele tijd weten we dat we in de Oude Abdij konden wonen tot 31 december van dit jaar.

lees meer ...

Een nieuwe "look"

Na al die maanden zonder scharen of haardrogers rond ons hoofd werd een kappersbeurt steeds belangrijker. Het was niet meer gewoon “je haren laten knippen”, het werd “jezelf mooi laten maken omdat je dat waard bent”.

lees meer ...

Ik verklap je het geheim

Hoe komt het toch dat de mensen in De Ark zoveel mensen aan zich binden? Wat is het geheim? Ik zal het je verklappen.

lees meer ...

Enkele zuchten, een lach en een traan

Zucht. De coronacijfers gaan weer de hoogte in. Die zucht werd op veel plaatsen gehoord deze zomer. We hoopten op een adempauze, maar het bleef spannend. Ook in De Ark dansen we op de slappe koord, heen en weer tussen strenge maatregelen en versoepelingen.

lees meer ...

Simona blikt terug op haar vrijwilligersjaar in 2007

Simona was in 2007 een jaar als vrijwilliger in De Ark Moerkerke-Brugge. Het jaar zette haar leven ondersteboven. Vandaag is ze getrouwd met een Belg, woont in Oudenaarde en heeft twee schatten van dochters. Tijdens de lockdown profiteerden we van de vrijgekomen tijd om een lang skypegesprek te hebben…

lees meer ...

Bart – Rust vinden in de verwarde geest

Bart heeft syndroom van Down én Alzheimer. Lees hier hoe hij onze leermeester om te verstillen en rust te vinden.

lees meer ...

Hoe zou het nog met Nicolas in Polen zijn?

Nicolas uit Brugge woont in De Ark Poznan in Polen. Hij vertelt over de lockdown in Polen.

lees meer ...

We waren zoals een fles champagne

Met De Ark Vlaanderen hielden we een inspiratiemoment op zoom. Onze vreugde kon niet op om eindelijk onze vrienden en kennissen terug te zien. We waren zoals een fles champagne die, na eerst goed geschud te hebben, feestelijk knalde en overliep.

lees meer ...